Pametna prenova spletne strani

Proces prenove spletne strani, ki hitreje pokaže rezultate in pripomore k doseganju poslovnih ciljev.

Kaj je pametna prenova?

Pametna prenova je boljši proces prenove spletne strani. Je hiter, osredotočen na vaše uporabnike in poslovne cilje in fleksibilen - nova spletna stran se skozi cikel trajnih izboljšav stalno izboljšuje glede na feedback uporabnikov.
Klasični način prenove spletnih strani ne deluje. Projekti trajajo več mesecev, vsa finančna investicija je fokusirana na sam začetek nove spletne strani, celotna spletna stran se postavi na podlagi ugibanj, kaj bo dejansko delovalo in pripomoglo k povečani prodaji, po prenovi pa spletna stran stoji praktično nespremenjena več let, do naslednje prenove.

Koraki pametne prenove spletne strani

Komu prodajate, kaj jim ponujate, kaj od vas pričakujejo?

V prvem koraku dodobra spoznamo/identificiramo vašo ciljno publiko - kako uporabljajo vašo spletno stran, kakšne rešitve jim predstavljajo vaše storitve ali izdelki
Potrebujete stran, ki deluje bolje od vaše trenutne strani in to hitro!

V drugem koraku prenove postavimo osnovo nove spletne strani. Ta osnova mora biti boljša od trenutne spletne strani, tako po izgledu kot po poslovnih rezultatih in predstavlja temelj, na katerem bomo izvajali analize in gradili izboljšave
Zbiramo podatke o uporabi spletne strani, analiziramo in izboljšamo na podlagi naučenega

Ko postavimo osnovo vaše nove spletne strani, začnemo s strani uporabnikov zbirati podatke - kaj iščejo, kako uporabljajo stran in na podlagi zbranega začnemo s procesom trajnih izboljšav - implementiramo nove ideje in elemente spletne strani testiramo za boljše poslovne rezultate.

PROCES

Kako poteka proces prenove spletne strani?

Strategija

Spoznamo vaše podjetje in ponudbo, vaše poslovne cilje, cilje, želje in navade vaših strank, kje vas najdejo, ter kako se odločajo za nakup.

Strategija je temelj celotnega procesa.

Struktura nove strani

Na podlagi prvega koraka skupaj pripravimo strukturo nove spletne strani, kako bodo podstrani delovale med seboj, kateri elementi bodo prisotni na posameznih straneh, kako bodo obiskovalci navigirali po strani.

Stilske smernice - Stylescapes

Najprej skupaj pripravimo stilske smernice za novo spletno stran - kako bodo izgledale barve, ikone, tipografija, vzorci in ostali elementi na novi strani.

Žični modeli - Wireframes

Wireframing - izdelava žičnih modelov posameznih strani - načrtov strukture in elementov posameznih podstrani, katere informacije bodo predstavljene obiskovalcu… 

Uporabljeni bodo kot osnova za oblikovanje.

vsebina

Pomagamo vam pripraviti optimizirano vsebino za novo spletno stran, ki se ujema z vprašanji in željami vaših obiskovalcev in strank.

Oblikovanje

Na podlagi žičnih modelov in stilskih smernic pripravimo dizajne posameznih strani in elementov, korakov uporabnika na spletni strani, itd.

razvoj

Ko zaključimo z oblikovanjem posameznih strani, začnemo s kodiranjem - iz dizajnov naredimo spletne strani, dodamo polno funkcionalnost elementov (obrazci, gumbi, itd.) in poskrbimo, da bodo strani izgledale vrhunsko na vseh zaslonih - od majhnih telefonov do velikih monitorjev.

Testiranje in lansiranje nove strani

Uspelo nam je! Kar je začelo le kot ideja, je zdaj delujoča nova spletna stran! Lansiramo prenovljeno spletno stran, poskrbimo, da vse deluje brez težav in predamo vse dostope, materiale in navodila.

Optimizacija za rast

Ko je vaša nova spletna stran lansirana, preko nje pa že pridobivate nove obiskovalce, povpraševanja in naročila, lahko začnemo stran optimizirati za rast in poslovne rezultate - glede na obnašanje uporabnikov, njihov feedback in vaše cilje pripravimo načrt za rast.

Proces trajnih izboljšav

Na podlagi načrta za rast identificiramo elemente strani, ki jih lahko izboljšamo za boljše poslovne rezultate, prioritiziramo, katere spremembe bodo imele največji vpliv, jih implementiramo v kratkem časovnem okvirju, testiramo njihov vpliv/izboljšavo, dokumentiramo, kaj smo se s testom naučili in cikel ponovimo.
"Zaradi obsežnega celostnega projekta pred sabo smo se soočili z velikim zalogajem dela naenkrat. Popolnoma prenovljeno nastanitev je bilo treba predstaviti trgu in praktično začeti iz prvega koraka - ugotoviti, katere so naše najpomembnejše stranke, načrtovati promocijo na novih trgih v tujini in spletnemu nastopu prilagoditi tudi blagovno znamko ter spletno stran. Poskrbeti smo želeli za re-branding in promocijo nastanitve.

Pixel nam je prišel nasproti s celovitimi rešitvami - od strategije, brandinga, do kompletne postavitve spletne strani, ter vseh manjših, a pomembnih korakov vmes. Postavili smo spletno stran, ki je osredotočena na prodajo ter uporabniku ponuja tiste informacije, ki jih na določeni fazi prodajnega procesa najbolj potrebuje. Nov stil blagovne znamke lepo odraža naš karakter, vizijo in naš odnos s strankami. V Pixlu so me pozitivno presenetili s svojo fleksibilnostjo med celotnim projektom in agilnostjo ekipe med delom."

DANIJEL KATRAŠNIK

Apartment Wellness Essense

Sodelujmo!

Želite poskrbeti za rast vašega  podjetja z digitalnim oglaševanjem?

Pomagamo vam prerasti vaše trenutno oglaševanje in doseči hitrejšo profitabilno rast
ZAČNITE Z OGLAŠEVANJEM!
pencilmagic-wanddatabasecogfile-emptylicensecalendar-fulllaptop-phonechart-barsrocketthumbs-upthumbs-down